Leven vanuit passie!

Hoe doe ik dat? Wat doe ik dan? Welke stappen moet ik daarvoor zetten? Ik wilde het zo graag maar de antwoorden op deze vragen bleven blanco. Daarnaast las ik boeken over hoe je passievol in het leven kan staan, paste alles toe wat ik gelezen had, ik mediteerde en leefde gezond. Ik voelde me tijdelijk beter maar echte passie voelde ik nooit.

Ik ontdekte tijdens mijn zoektocht, dat het gaat om de (onbewuste) intentie van waaruit je het leven creëert; vanuit behoefte of vanuit wie je werkelijk bent.

Ieder kind heeft in zijn jeugd behoeften aan liefde, waardering, ondersteuning, aanmoediging etc. Stel dat jouw ouders het financieel heel zwaar hadden en allebei hard moesten werken. Ze zorgde goed voor je, er was eten en altijd een thuis. Toch heb je jezelf eenzaam gevoeld want er was nooit echt tijd voor jouw verhaal. Je werd niet echt gehoord en gezien. En weet dat dit geen oordeel is naar je ouders. Jouw behoefte is dan om gehoord en gezien te worden. Dat is het kleine kind in jou. Dit kind is altijd onbewust op de achtergrond aanwezig en geeft richting aan alles wat je denkt, voelt en doet. Dus ook de keuzes die je gemaakt hebt en die je nu maakt.

Nu snap ik dat mijn leven was gecreëerd vanuit de behoefte om gewaardeerd te worden. Ik heb dat gedaan door altijd heel goed voor anderen te zorgen want daar werd ik voor beloond in mijn kindertijd. Mijn gedachten, gevoel en mijn gedrag werden vanuit die behoeften aangestuurd. Mijn leven was een opeenstapeling van ervaringen die tijdelijk zorgde voor een gevoel van waardering. Naarmate de jaren verstreken werden de momenten van voldoening korter. Mijn mechanisme verloor zijn kracht en mijn levensenergie nam af.

Alles veranderde op het moment dat ik besloot om op ontdekkingsreis te gaan. Een ontdekkingsreis naar mijzelf. Samen met een hele lieve en goede therapeut heb ik toen ontdekt waarom ik denk wat ik denk en voel wat ik voel. Ik leerde mijzelf kennen en begrijpen. Dit mooie bewustwordingsproces zorgde ervoor dat ik alle oude patronen en mechanisme kon loslaten. Mijn levenscreatie is nu gemaakt vanuit wie ik werkelijk ben. Ik geniet elke dag, ik omarm iedere ervaring, mijn gedachten ondersteunen mij en ik voel zoveel levensenergie. En dat is voor mij leven vanuit passie en dat gun ik iedereen.

Wil je ook op ontdekkingsreis naar jezelf?

En leven vanuit passie?

Ben je nieuwsgierig of heb je vragen?

Je kunt altijd even bellen of een kijkje nemen op de website van Ayuda.

Ayuda